Сакате да дознаете нешто за ЕУ?

Прашајте нè! Тимот во ЕУ инфо Центарот ќе ви одговори на секое прашање што може да го имате за ЕУ, нејзината историја, цели, политики, програми, проекти...

повеќе

За лесно разбирање – земи публикација

ЕУ Инфо центарот на посетителите им нуди разни публикации. На полиците има повеќе од 200 наслови книги, 70 наслови брошури, како и карти, летоци, водичи, печатени статистички податоци итн.

повеќе

Придружете ни се на настаните за ЕУ

ЕУ Инфо центарот организира најразлични настани посветени и поврзани со теми за ЕУ. Во текот на 3 години организиравме повеќе од 400 настани, но тоа е само загревање...

повеќе

Посетете нè на 17 локации низ земјата

Секој може да добие каква било информација поврзана со ЕУ во еден од 17-те ЕУ инфо релеи во 13 града низ земјата –ЕУ Инфо центарот, 13 ЕУ Инфо точки и 3 ЕУи.

повеќе 

Галерија – разгледајте што правиме!

Овде можете да најдете фотографии, видео-снимки, аудио-записи и цртани филмови поврзани со активности и настани организирани од Делегацијата на ЕУ. Покрај фото и видео галериите понудени на интернет-страницата, ЕУ Инфо центарот нуди и следење на каналите „Европа преку сателит“ за време на работното време.

Истражувајте ја Европа од нашите интернет катчиња

На шестте компјутери поврзани на интернет со голема брзина, ЕУ Инфо центарот нуди бесплатен пристап до голем број важни интернет страници на ЕУ и до бази на податоци и помош при он-лајн пребарување на специфични теми.

повеќе

 

9 Октомври 2017

Повик за предлог проекти поврзани со Европската година на културно наследство 2018

Делегацијата на Европската Унија поканува културни оператори да испратат предлог проекти за обележување на Европската година на културното наследство 2018

 

5 мај 2017

ДЕН НА ЕВРОПА 2017

Делегацијата на Европската Унија, во партнерство со бројни други организации, амбасади и општини, ќе организира и поддржи преку 30 настани низ целата земја, со цел да го одбележи 67-от роденден на Европската Унија

26 април 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Штип

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на ЕУ, го посети Штип како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“

25 април 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Неготино

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија, го посети Неготино како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“.

Овој проект е финансиран од Европската Унија. Искажаните ставови се исклучиво на конзорциумот воден од ИМИКА и на ниту еден начин не може да се смета дека изразуваат ставови на Европската Унија.

Календар на настани

 Линкови